ARC heeft nog één klus te klaren

Hielke Biemond
Sliedrecht

Na twee degradaties op rij heeft ARC de kans om nu weer een stap omhoog te doen. De ploeg van Frank Bloemheuvel liet in de eerste helft geen spaan heel van de eerste opponent in de drieluik, Sliedrecht: 1-4.

Enkel bij de start had de Racing Club het even lastig, maar daarna werd ARC dodelijk effectief. Sliedrecht keek halverwege de wedstrijd tegen een 0-4 achterstand aan tegen een ontketend en zeer overtuigend spelend ARC.

Daan van Leeuwen brak de ban na tien minuten, terwijl Youri Looyesteijn een kwartier later ook succesvol was namens de Alphenaren. Daarmee was de honger nog allerminst gestild en weer Van Leeuwen en Derek Prins lieten de tweede periodekampioen uit 1C nog verder bloeden.

Na rust nam ARC gas terug, maar verder dan een late tegentreffer voor de eer kwam het al uitgeschakelde Sliedrecht niet. Bloemheuvel en de zijnen kunnen het nu op eigen terrein afmaken tegen DOVO uit Veenendaal. Een zege volstaat in elk geval om weer een deel van het verloren terrein goed te maken.

,,We mogen spreken van een versneld proces wanneer we het zouden redden. Het seizoen is op zich al geslaagd en het eerste elftal staat weer in het midden van de club. Dat is de grootste winst van het seizoen. Wel beseffen we dat DOVO van een ander kaliber zal zijn dan Sliedrecht, maar we zijn nu wel dichtbij”, sprak Bloemheuvel.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.