Noordwijk wint weer eens thuis

Noordwijk wint weer eens thuis. Foto: Archieffoto HDC Meida

Noordwijk wint weer eens thuis. Foto: Archieffoto HDC Meida

Redactie Leidsch Dagblad
noordwijk

Na ruim drie maanden zonder thuiszege weet Noordwijk weer wat winnen op de eigen Duinwetering is. In een niet al te hoogstaand duel moest de chronisch geblesseerde Stefan Mertens eraan te pas komen om de Noordwijkers langs Harkemase Boys te leiden: 1-0.

Al anderhalf jaar sukkelt Mertens met een hardnekkige liesblessure. Er werd van alles gesuggereerd, maar uitkomst over de mysterieuze kwetsuur kwam er niet. Danheeft hij een basisplek, dan speelt hij weer een paar weken niet, om vervolgens ineens weer als invaller op te duiken.

Zo ook zaterdag. Slechts al minuten had de (voor even) weer opgelapte spelmaker nodig om zijn waarde te bewijzen. Na een combinatie met Joost Leonard wist hij precies het gaatje in de korte hoek tussen de paal en Harkema-doelman Jacob de Vries te vinden.

In de slotfase kreeg de thuisploeg alle gelegenheid om de score uit te breiden, maar de scherpte voorin ontbrak. De zege kwam tegen de offensief onmachtige Friezen echter geen moment in gevaar en zo boekte Noordwijk de eerste thuisoverwinningsinds 3 december 2011, toen Hardenberg met een 4-2 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.