Meldpunt woonoverlast werkt weer

Loman Leefmans
Leiden

Het Leidse digitale ’meldpunt woonoverlast’ doet het weer. Klachten over ’verkamering’ kunnen er weer op worden doorgegeven. Het PvdA-raadslid Elwin Wolters blijft desondanks van mening dat het meldpunt te ver is weggemoffeld op de site van de gemeente.

Hoe lang het digitale formulier buiten werking is geweest, is niet duidelijk. Volgens Wolters en verschillende Leidse wijkverenigingen is het opdelen van woonhuizen in studentenkamers een onderschat probleem. En als het meldpunt buiten werking is, wordt de omvang ervan ook niet goed duidelijk.

Wolters trok bij het stadsbestuur aan de bel nadat een groep bewoners uit de Merenwijk bij de gemeenteraad klaagde over het opdelen van een huis aan de Lavendeltuin. Burgemeester en wethouders hebben over het heikele onderwerp wel een aantal vragen beantwoord van het SP-raadslid Han Dirks. Daarin staat dat de gemeente niet van plan is extra te gaan controleren op overlast door verkamering. Maar bij regelmatige overlast wordt wel opgetreden. ’Pas bij voldoende dossieropbouw en er dus sprake is van een onaanvaardbare inbreuk op het woon- en leefklimaat, hebben wij als uiterste maatregel de mogelijkheid om de onttrekkingsvergunning in te trekken.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.