Ravage en verslagenheid bij Boshuizen na inbraak

Ravage en verslagenheid bij Boshuizen na inbraak / foto Hielco Kuipers

Ravage en verslagenheid bij Boshuizen na inbraak / foto Hielco Kuipers

Ravage en verslagenheid bij Boshuizen na inbraak / foto Hielco Kuipers

1 / 3
Renée van der Nat
Leiden

Een of meerdere inbrekers hebben dinsdagnacht een enorme ravage aangericht in het gloednieuwe clubhuis van voetbalvereniging FC Boshuizen aan de Boshuizerkade in Leiden. De verslagenheid onder de leden is groot.

De buit bedraagt vooralsnog 200 euro. Dat bedrag zat in een geldkistje dat in een geforceerde kast in de bestuurskamer stond. Maar het schadebedrag is vele malen groter. De ongenode gasten hebben delen van tussenwanden gesloopt om de bestuurskamer en keuken binnen te komen.

De dieven verschaften zich toegang tot het gebouw door de deur te forceren van de spelers in- en uitgang aan de zijkant. Eenmaal binnen ging de route naar de eerste verdieping waar de kantine is. Pogingen om daar de deur naar de bestuurskamer open te breken, mislukten. Vervolgens werd er een deel van een gipsen tussenwand gesloopt.

Achter de bar braken de dieven een kluis uit de muur. Die kluis is meegenomen naar beneden en opengebroken in de ruimte waar de wasmachines en droger staan. De safe was echter leeg. De droger werd met voetbalshirts en al in een gang gesmeten. Ook is geprobeerd om vanuit de kantine in de keuken te komen. Toen dat niet lukte, is op een andere plek eveneens een deel van die tussenmuur gesloopt.

De technische recherche verrichtte gisteren sporenonderzoek. FC Boshuizen beschikt niet over beveiligingscamera's.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.