Veense kermisweek staat bol van traditie

Veense kermisweek staat bol van traditie Archieffoto

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

De Veense kermisweek, die zaterdag in Oude Wetering en Roelofarendsveen losbarst, is er één van tradities. Omdat Oranjevereniging Juliana honderd jaar bestaat, krijgen sommige vertrouwde activiteiten wel een extra feestelijk tintje.

,,We hebben wel eens nieuwe dingen geïntroduceerd, maar mensen hechten toch veel waarde aan tradities’’, zegt bestuurslid Renee Koek. ,,Daarom staan de marathon, straattheaterfestival Uitkaik, de ballonnenoptocht, kroegentocht op rolschaatsen, Taptoe en bloemencorso gewoon weer op het programma.’’

De corso, hét hoogtepunt van de Veense feestweek, wordt dit jaar extra speciaal. ,,Om zoveel mogelijk kinderen mee te laten doen met de Kindercorso, hebben we een actie op touw gezet. Kinderen kunnen hun fiets of kar samen met stagiaires van het Wellant College laten opsteken met bloemen van het Oranjecomité.’’De Taptoe wordt dit jaar verzorgd door een wel heel bijzonder fanfarekorps: Der Genie, dat bestaat uit oud-strijdkrachten. Ook Drum- en Showband Adest Musica en de 125-jarige Liefde voor Harmonie zijn van de partij. Tijdens het seniorenschuurfeest treden Jan Keizer en Anny Schilder op.

Niet overal in de Veen schallen louter Hollandse hits. Op het terrein van Hoek klinkt sinds 2011 soul, hiphop en rock ’n roll. Omdat het steeds moeilijker wordt om geldschieters te vinden, vraagt de organisatie particulieren om een bijdrage te leveren.

,,Hoek gaat sowieso door’’, zegt organisator Rommert van der Marel. ,,We hebben nu bijna zeventig procent van het totale bedrag binnen, dus er moet nog wel wat gedoneerd worden. De kermis en Hoek gaan nu pas echt leven in het dorp, dus we zijn ervan overtuigd dat het goed komt.’’

Doneren kan nog via www.hihahoek.nl.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.