Katwijk net te sterk voor Quick Boys in derby

Hielke Biemond
Katwijk

Koploper Katwijk heeft een enerverende derby in de hoofdklasse B met 1-2 gewonnen bij dorpsgenoot Quick Boys. Daardoor blijft de ploeg van Dick Schreuder ongeslagen en is de voorsprong op de aartsrivaal nu al negen punten.

In een fantastische ambiance op een uitverkocht Nieuw Zuid ontwikkelde zich een derby in een hoog tempo, met kansen voor beide doelen. Op slag van rust sloeg Quick Boys toe via een fantastische uithaal van vleugelspeler Philippe den Hartog (1-0).

Voor Katwijk betekende het de eerste échte tegenslag van dit seizoen. De ploeg van Schreuder bleef rustig en strijdlustig. Nadat Harry Zwarhoed voor Quick Boys dé kans op 2-0 had gemist (hij raakte de paal) draaiden de bezoekers de wedstrijd een tijdsbestek van zes minuten om. Jeffrey Jongeneelen zorgde voor de gelijkmaker (1-1), waarna Stefan Stam uit een voorzet van Donny van Oijen de 1-2 binnenkopte. Katwijk bleef vervolgens redelijk overeind, tot frustratie van het thuispubliek.

Voor Quick Boys was er meer slecht nieuws: de in de openingsfase uitgevallen Yordi Teijsse heeft twee botscheurtjes in zijn enkel opgelopen. Hij is tot de winterstop uitgeschakeld.

Lees een uitgebreid wedstrijd- en sfeerverhaal in het Leidsch Dagblad van maandag 3 november.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.