FC Boshuizen wint moeizaam

Hielke Biemond
Leiden

,,Negen punten uit de eerste vier wedstrijden’’, sprak trainer Steef Roodakkers van FC Boshuizen tevreden. ,,Dat is mooi voor ons ploegje.’’

De Leidse ploeg blijft dankzij een moeizame 0-2 overwinning bij Olympia in het spoor bij de nog foutloze koploper Leonidas.

Ronnie de Roode bracht FC Boshuizen op een 0-1 voorsprong na een schitterende combinatie met Mike Bekooij. De Roode kreeg naar aanleiding van de wedstrijd tegen Laakkwartier een schorsing van zes wedstrijden, maar ging succesvol in beroep. Hij werd afgelopen week vrijgesproken.

Vlak voor tijd maakte Bekooij uit een penalty de bevrijdende 0-2.

Alphense Boys morste punten tegen laagvlieger VELO (1-1). Het leek een makkelijke middag te worden toen Arjan Ouwendijk op prachtige wijze de 1-0 maakte. Volgens Alphense Boys-trainer Aad van den Berg kon VELO vooral ’zuigen en harde overtredingen maken’.

Toch kreeg een speler van Alphense Boys rood: Bas van Zoest, al na een halfuur spelen, vanwege inkomen met gestrekt been. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte met ’een volleybalsmash’, volgens Van den Berg. ,,Iedereen zag het, behalve de scheidsrechter en zijn neutrale assistenten.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.