Niet meer pinnen in het dorp

Redacteur Rijn en Veen
Regio

Pinnen in het dorp wordt steeds zeldzamer. Na Rijnsaterwoude verliezen ook Hoogmade en Buitenkaag een geldautomaat. In Leimuiden en Ter Aar sluiten zelfs volledige kantoren van de Rabobank.

,,We reageren hiermee op het gedrag van onze klanten’’, zegt woordvoerder Jacqueline Moison van Rabobank Groene Hart Noord. ,,Bankzaken worden vooral via internet geregeld. Slechts acht procent van onze klanten bezoekt nog een kantoor. Het is te duur om aan de veiligheidseisen te blijven voldoen.’’

De voorzieningen worden stapsgewijs gesloten. Zo sluit de vestiging in Leimuiden op 31 maart. Het kantoor in Ter Aar sluit haar deuren op 1 januari 2015. De twee dorpen houden hun geldautomaat. Voor het gebouw in Leimuiden zoekt de Rabobank een koper.

De automaten van Buitenkaag en Hoogmade worden respectievelijk op 1 mei en 2 juni weggehaald. In beide dorpen wordt nog wel onderzocht of er plek is een supermarkt of winkel.

Of er in de toekomst nog meer automaten of kantoren zullen sneuvelen, daarover doet de Rabobank geen uitspraken. ,,Dit is een toekomstbestendig plan.’’

Mensen die vragen hebben over de sluitingen, kunnen zich aanmelden voor de informatieavonden in Leimuiden en Ter Aar via www.rabobank.nl/groenehartnoord.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.