Ongekend spannend bij Scylla

Robbert Minkhorst
Leiden

De mannen van Scylla zijn de eerste wedstrijd van de kwartfinale om het Nederlands kampioenschap begonnen met een 1-3 nederlaag tegen Smash ’70.

Het goed bezochte duel aan de Vliet was net als vorige week enorm spannend. Maar toen kopman Thomas Bénit in bijkans gewonnen positie tegen Boris de Vries (9-6 voor in de vijfde game) de partij alsnog liet glippen met 9-11 leek de 0-1 op de borden bepaald geen opmaat voor een leuke middag.

Niets was minder waar, want op verbazingwekkende wijze trok Changyu Xu de stand gelijk na een fantastische 3-1 zege op Martijn de Vries. Vervolgens leek Olivier Altenburg te gaan stunten tegen Koen Hageraats, maar de Overrijselse opponent was in de vijfde game koelbloediger.

Scylla was geknakt want in Bénits tweede partij tegen Martijn de Vries bleek hij niet het goede niveau te kunnen halen als een week eerder tegen dezelfde speler. De balende Bénit: ,,Het ging voor geen meter. De teleurstelling van mijn eerste partij zat nog in mijn hoofd.’’

Volgende week mag Scylla zich in Hattem opmaken voor de return; bij winst volgt er nog een derde wedstrijd, ook bij Smash.

Steken

Pecos had bij SKF kans om uit te halen, omdat kopman Henk van Spanje geblesseerd was. De Oegstgeesters bleven echter steken op 3-3. Dit na een uitglijder van Casper ter Luun tegen de grillige Bosma en twee nederlagen van de vermoeide René Waterreus (Jelle Goossens en Carla Nouwen). Voor Pecos scoorden Ter Luun (0-3 tegen Nouwen) en Tony Nader ( een moeizame 1-3 tegen Bosma) de punten. Het derde punt kregen de bezoekers cadeau omdat Goosens een kwestsuur had aan zijn bovenbeen en niet meer verder kon.

De vrouwen van Scylla waren ook voor het Amsterdamse US een maatje te groot (6-0) en datzelfde verhaal ging op voor het Groningse GTTC dat het Roelofarendsveense De Treffers met 1-5 oprolde.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.