Opoku oefent op clublied Quick Boys

Jeroen Bijma sportredactie@leidschdagblad.nl
Katwijk

Terwijl de band Xcusa het eerste nummer zingt in de kantine, wordt 300 meter verderop in de kleedkamer de taart aangesneden door de spelers van Quick Boys. Op de klanken van Gebroeders Ko wordt met een volle mond het binnenhalen van de tweede periodetitel gevierd. Een 2-0 zege op ASWH volstaat daarvoor. Toch is er ook gelijk het besef dat het volgende week in de topper bij Noordwijk echt een stuk beter moet.

Het is de 83ste minuut als Henry Opoku met een drievoudige schaar zijn directe tegenstander passeert. De rechtsback wil de bal vervolgens voorgeven, maar houdt er geen rekening mee dat het leer opstuitert. Een mispeer is het gevolg. De bal schiet rechtdoor en verdwijnt uiteindelijk achter de reclameborden. Doeltrap.

Waar de supporters van de Katwijkers in de voorgaande 82 minuten regelmatig hebben gemord, klinkt er nu gejuich en applaus vanaf de tribunes. Opoku heeft bij de achterban nou eenmaal wat meer krediet dan veel van zijn ploeggenoten. Wie hem ziet spelen, begrijpt dat ook wel een beetje. Opoku sleurt, rent en vliegt over het veld. Of zoals trainer Jan Zoutman het zegt: Opoku speelt met zijn hart, met heel zijn ziel en zaligheid. En dat wordt gewaardeerd door de fans.

Blijven

Het verhaal van de 24-jarige verdediger is bekend. Het technisch management van Quick Boys besloot vorig jaar februari het contract van Opoku niet te verlengen. De supporters lieten het er niet bij zitten en richtten een Facebookpagina op. Opoku moest blijven. Na een aantal goede optredens kwam het technisch management terug op het besluit en werd de populaire vleugelverdediger alsnog gevraagd om zijn handtekening te zetten.

Opoku is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Zoutman. Zijn gevoel voor Quick Boys wordt bovendien steeds sterker. Hij staat vooraan als zaterdag na afloop van de wedstrijd het publiek wordt bedankt en zingt de eerste twee regels van het clublied mee. Verder komt hij niet. „Maar ik ga oefenen. Volgende week ken ik hem helemaal”, belooft hij.

Vraag

Of de stemming in het Katwijkse kamp dan weer zo uitgelaten is, is nog maar de vraag. Niet alleen is Noordwijk een sterkere ploeg dan ASWH, ook het spel van zaterdag biedt weinig houvast. Quick Boys wilde wel, maar slaagde er amper in een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Die ene keer dat dat wel lukte, was het gelijk raak. Na een fraaie combinatie met Yordi Teijsse zorgde Mohamed El Osrouti voor de 2-0. Teijsse had Quick Boys al vroeg in de eerste helft op voorsprong geschoten. ASWH voetbalde in de eerste helft weliswaar beter, maar werd zelden gevaarlijk.

Omdat ook Noordwijk geen fout maakte bij Haaglandia (5-0), blijft het verschil één punt in het voordeel van Quick Boys. „Het wordt een belangrijke wedstrijd, maar geen doorslaggevende”, meent Zoutman.

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen, Hoek, Sahadewsing, Steemers (88. De Vries), Teijsse, El Osrouti (73. Driebergen).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.