Drietal ZZ Leiden in selectie Oranje voor EK-kwalificatie

Worthy de Jong (6) en Mohamed Kherrazi (9) vieren in de zomer van 2015 in Zagreb de eerste Nederlandse EK-zege sinds een kwart eeuw. Archieffoto

Hielke Biemond
Leiden

Drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden maken deel uit van de 24-koppige selectie van het Nederlands basketbalteam voor het EK-kwalificatietoernooi van komende zomer. Bondscoach Toon van Helfteren doet een beroep op Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Thomas Koenis.

Opvallende afwezige in de selectie is Henk Norel. De ervaren center, die in Spanje speelt, was er afgelopen zomer wel bij op het EK in Zagreb. Nu heeft Norel aangeven niet beschikbaar te zijn. Dat kan goed nieuws zijn voor Koenis, die afgelopen zomer de laatste van drie afvallers was.

De selectie bestaat verder uit Leon Williams, Charlon Kloof, Arvin Slagter, Kees Akerboom, Robin Smeulders, Roeland Schaftenaar, Ralf de Pagter, Nicolas de Jong, Yannick Franke, Jessey Voorn, Bryan Alberts, Maarten Bouwknecht, Olaf Schaftenaar, Jito Kok, Thomas van der Mars, Julius van Sauers en Shane Hammink. Aan de lijst met 24 namen worden in een later stadium nog vier spelers uit de B-selectie toegevoegd.

Oranje traint komende zomer in Leiden en zal daar ook de thuiswedstrijden afwerken, tegen Denemarken, Duitsland en Oostenrijk.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.