In de kijker

Ilse Koreman. © Hielco Kuipers Fotoprodukties

Joris Zandbergen
Leiden

Naam: Ilse Koreman.

Geboren: 5 juni 1990 te: Zoeterwoude.

Woonplaats: Leiden.

Beroep: projectleider duurzame monumentenzorg Erfgoed Leiden e.o.

Sport: volleybal.

Club: Leython.

Positie: passer/loper.

Coach: Willem Spierdijk. Zes van de elf jaar dat ik op volleybal zit, heb ik hem gehad en het klikt nog steeds goed. Willem is nu interim-coach, Philippe Lixon is tijdens dit seizoen helaas gestopt. Hij was de opvolger van Willem, die drie jaar bij ons was en nu weer een paar maanden. Hierna stopt hij weer. Op een gegeven moment is het goed om uit elkaar te gaan als iedereen nog blij is.

Eten: ik heb een aangepast dieet want ik ben er achter gekomen dat ik een paar voedselintoleranties heb. Vorig seizoen was dat lastig, ik had weinig energie en kon geen hele wedstrijden spelen of volle weken trainen. Gelukkig houd ik van gezond eten.

Drinken: veel water en thee, cappuccino met sojamelk, een wijntje op z’n tijd. De speciaalbiertjes mogen niet meer.

Voorbeeld: Maret Balkestein-Grothues. We spelen op dezelfde positie. Zij is voor een volleybalster ook niet zo lang. Toch heeft ze Oranje gehaald. Als ik naar het Nederlands team kijk, let ik altijd op haar.

Toekomst: ik kan nog wel wat jaartjes mee op dit niveau. Een stapje terug doen zou ik niet fijn vinden. Naar een andere club zou ik niet zo snel gaan. Ik kan hier op de fiets naartoe, en een groot deel van het team is al zes jaar bij elkaar. Dat is zeker nog niet saai, juist gezellig. Als ik een offday heb, word ik op training weer vrolijk.

Zaterdag: tegen NVC in Nieuwegein. Ze staan laatste. Wij moeten vijf punten pakken en een leuk wedstrijdje spelen. Daarna tegen Taurus, de voorlaatste. We moeten het goed afsluiten, want we spelen dit seizoen tegen onszelf. Vorig jaar werden we tweede en speelden we om promotie, nu staan we negende en moeten we uitkijken dat we geen degradatiewedstrijden moeten spelen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.