Nieuw, stroef wegdek op 'gevaarlijke' brug

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse Trekvlietbrug wordt komend najaar voorzien van nieuw en stroever asfalt. Ook komt er een vernieuwde, staande afscheiding tussen de weggedeelten en de fiets- en voetpaden. Dit gebeurt mede naar aanleiding van de ongevallen die er relatief vaak plaatshebben, zo bevestigt een woordvoerder van de provincie, de eigenaar van de brug. ,,Al moet daar direct bij worden opgemerkt dat de ongevallen vaak worden veroorzaakt doordat automobilisten te hard rijden.''

Dat was bijvoorbeeld afgelopen zondagmiddag het geval toen een auto uit de bocht vloog op de brug die het Lammenschansplein met de Voorschoterweg verbindt. Aan beide kanten van de oeververbinding over De Vliet geldt een adviessnelheid van 50 kilometer per uur, óp de brug mag echter niet harder worden gereden dan 30. Aan die plotselinge overgang, houden veel automobilisten zich niet. Met als gevolg dat auto's soms doorschieten naar het fiets- en voetpad - door of langs de afscheiding - wat gevaarlijke situaties oplevert.

Mede daardoor wordt de brug in oktober voorzien van nieuwe laag asfalt en wordt aan beide kanten de vangrail met anderhalve meter verlengd. Omdat het om een drukke doorgaande route betreft, wordt het werk alleen in het weekeinde en tijdens de nachtelijke uren uitgevoerd, en is altijd één rijbaan beschikbaar. Voor de opknapbeurt begint, wordt het werkschema met de gemeenten Leiden en Voorschoten overlegd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.