Leiden overweegt stadhuis te verkopen

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De gemeente Leiden gaat onderzoeken wat de stad ervan zou vinden als een nieuw stadskantoor gebouwd wordt voor de ambtenarij. Een van de scenario's is zelfs de bouw van een heel nieuw stadhuis. Het huidige kan dan verkocht of verhuurd worden voor iets anders, bijvoorbeeld een hotel.

Halverwege dit jaar werd bekend, dat de ambtelijke top een nieuw gebouw de beste oplossing vond voor het gemeentelijk streven om ambtenaren vanaf 2020 zoveel mogelijk onder één dak onder te brengen. Als bouwplek is vooral het Stationsplein in beeld. Het stadbestuur heeft nu besloten te onderzoeken of daar wel draagvlak voor is. In het onderzoek worden bewoners, de gemeenteraad en de ambtenaren betrokken. Naar verwachting duurt het onderzoek drie maanden.

Wat wethouder Roos van Gelderen betreft (SP, personeelszaken) liggen alle mogelijkheden open. In een brief aan de gemeenteraad laat zij weten, dat ook een functiewijziging van het bestaande stadhuis een optie is. Ze bevestigt het gerucht dat enkele maanden geleden al de ronde deed, dat de gemeente ook overweegt het stadhuis in zijn geheel te verlaten en er iets anders van te maken, zoals een hotel. ,,Maar er zijn meerdere scenario’s uitgewerkt, die ook allemaal nog subvarianten hebben. Eén daarvan is dat we geheel of gedeeltelijk vertrekken uit het stadhuis en dat een andere functie geven’’, zegt Van Gelderen. ,,Als college hebben we daar nog geen besluit over genomen of voorkeur over uitgesproken. ’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.