Een lieve vader

Annelies Karman

Sargis heeft twee dochters die naar de universiteit gaan. Hij is de enige in het gezin met een baan en werkt zich te pletter. Sargis kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen.

Hier kom ik om het hoekje kijken. Ik ga deze meneer in Armenië 22 euro lenen om collegegeld voor zijn dochters te betalen. Zestien andere mensen wereldwijd hebben dat ook gedaan. Nog 374 euro is nodig, maar gelukkig heeft de lokale bank het bedrag voorgeschoten.

Ik scrol nu al een uur op de site van Wakibi en zie de één na de ander voorbij komen. Een vrouw met een koffieplantage in Peru, een man uit Kenia die kippen wil kopen, een jongeman die een laptop voor zijn studie in Palestina nodig heeft. Zodra ik de foto van Sargis zie, weet ik het: deze meneer wil ik helpen. Hij ziet er zo lief uit. Een beetje verlegen poseert hij voor de camera. Een kalende man met een donkere jas en dikke wenkbrauwen. Als ik het verhaal over zijn studerende dochters lees, smelt ik helemaal. Zo, het geld is gestort.

Een leuke manier om een microlening te geven. Ik weet precies wat er met mijn bijdrage gebeurt. Waarschijnlijk krijg ik het terug van Sargis, maar dat kan Wakibi niet garanderen.

Ik laat mijn vriend Glenn zien in wie ik heb geïnvesteerd. ,,Lieve man, toch?’’ Ook hij heeft aan één blik op de foto genoeg.

,,Hij ziet eruit als dé maffiabaas van Armenië.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.