Eerste deel 'grensconflict' opgelost

Loman Leefmans
Leiden/Zoeterwoude

Het verkeer van en naar de nieuwe Zoeterwoudse wijk Verde Vista gaat definitief rijden via de Leidse Willem van der Madeweg. Dat heeft het stadsbestuur besloten en daarmee wordt het 'grensconflict' tussen beide plaatsen op dit punt opgelost.

In de Meerburgerpolder, langs rijksweg A4, is Zoeterwoude bezig een nieuwe wijk op te zetten met kantoren, woningen en voetbalclub Meerburg. Het auto- en vrachtverkeer van en naar Verder Vista loopt via een viaduct over de A4, naar de Leidse Willem van der Madeweg bij de nieuwbouwwijk Roomburg.

Extra bosjes

Hoewel afspraken daarover al enige jaren oud zijn en het viaduct er al maanden ligt, voelde Leiden zich begin dit jaar toch overvallen met het 'nieuws' dat de Van der Madeweg veel extra Zoeterwouds verkeer te verwerken krijgt. Net nu de gemeenteraad had besloten om die tweebaansweg niet te verbreden.

Het stadsbestuur legt zich nu bij de situatie neer. En sluit niet uit dat er in de toekomst extra bosschages nodig zijn om de huizen in de wijk Roomburg, zoals aan de Vitruviusstraat, af te schermen.

Supermarkt

Het geschil tussen Leiden en de buurgemeente, met de A4 als grens en scheidslijn, is nog niet helemaal uit de lucht. Beide partijen strijden nog over het plan van Zoeterwoude om een supermarkt toe te staan in de nieuwe wijk Verde Vista. De provincie Zuid-Holland staat daarbij aan de kant van Leiden. Het Zoeterwoudse gemeentebestuur laat weten verheugd te zijn dat de kwestie rond het viaduct is opgelost.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.