Goede voornemens beginnen met nieuwsjaarslopen

Mart Spierdijk
Leiden

Ieder jaar beginnen er weer vele optimisten met het goede voornemen om meer te gaan sporten. Net na de jaarwisseling biedt de Leidse regio een aantal nieuwjaarslopen om die goede voornemens alvast een beetje gestalte te geven.

Zo wordt er in Stompwijk op zondag 3 januari voor de 32ste keer de Meerhorstloop georganiseerd. Het hardloopevenement begint om 11.30 uur vanaf sportcomplex Het Klaverblad. Er kan worden deelgenomen aan verschillende afstanden. Voor de jeugdlopers is er de 2 kilometer, voor de ouderen de 5, 10 of 15 kilometer.

Het rondje door de Stompwijkse polders is al jaren een populaire bezigheid in de sportarme wintermaanden en is een mooi opstapje voor wie zich een sportiever 2016 ten doel heeft gesteld.

Leidse Hout

Wie het nieuwe jaar liever aftrapt met een rondje door de Leidse Hout, is er zondag in het kader van het Zorg en Zekerheidcircuit de Nieuwjaarsloop in Leiden. Loopgroep Oegstgeest en Leiden Atletiek organiseren samen de eerste wedstrijden van het jaar.

Vanaf de atletiekbaan aan de Antonie Duyklaan gaan om 11.oo uur de 5, 10 en 15 kilometer van start. Drie kwartier eerder klinkt het startschot voor de gezinsloop van ongeveer een kilometer.

Deelname aan gezinsloop is gratis. Starten op de langere afstanden kost 6, 7 en 8 euro. Dat betekent wel dat er voor de fanatiekelingen op die afstanden prijzengeld te verdienen is. Al is dat voor de mensen met de sportiefste voornemens natuurlijk geen drijfveer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.