Henselmans weer weg bij Rivierduinen

Henrie Henselmans.© Publiciteitsfoto

Marieta Kroft
Leiden

Twee jaar na zijn komst vertrekt Henrie Henselmans alweer als bestuurder van GGZ Rivierduinen. De reden houdt Rivierduinen geheim.

Een woordvoerster volstaat met de mededeling: ,,Henrie Henselmans en de raad van toezicht hebben in goed onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Wij betreuren zijn vertrek.’’ Henselmans licht zelf zijn vertrek per 1 februari niet toe, want ’hij zal je dezelfde antwoorden geven’, aldus de woordvoerster. Een opvolger is er nog niet. Zodra Henselmans weg is, is Marjolein ten Kroode de enige bestuurder.

De GGZ-organisatie die actief is in de Leidse, Alphense en Goudse regio heeft lastige jaren achter de rug. Het jaar 2016 werd afgesloten met een verlies van 8,3 miljoen euro. Vervolgens kondigde het bestuur aan een uniforme, efficiëntere werkwijze voor alle poliklinieken door te voeren. Henselmans verwachtte toen dat Rivierduinen in het voorjaar van 2018 weer zwarte cijfers zou draaien. Of die verwachting uitkomt, is nog onduidelijk. Verder moest Rivierduinen stoppen met de jeugdzorg in Alphen, Kaag en Braassem en in de Goudse regio. Of het vertrek van Henselmans met de tegenslagen bij de GGZ-organisatie te maken heeft, bevestigt noch ontkent de woordvoerster.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.