Nuis gaat nog niet naar huis: na Spelen naar WK in China

ANP
GANGNEUNG

Kjeld Nuis gaat na de Winterspelen in Zuid-Korea nog niet naar huis. De olympisch kampioen uit Zoeterwoude vliegt komende week door naar China voor het WK sprint, dat in het eerste weekeinde van maart wordt gehouden.

„Ja, dat is best wel pittig”, zegt de 28-jarige schaatser, die vrijdag op de 1000 meter opnieuw voor goud gaat. „Ik vind het heel jammer dat ik niet terug naar mijn gezin kan. Ik moet mijn kleine zoon dus nog een weekje langer missen.”

De wereldtitel op de sprintvierkamp ontbreekt nog op de erelijst van Nuis, die in de afgelopen twee jaar derde en tweede werd.

„Kort na de Spelen lijkt alles minder, maar voor mij blijft het een supergaaf toernooi, waar ik elk jaar naar uitkijk. Afzeggen is dus geen optie, ook niet als ik uit Zuid-Korea kan vertrekken met twee gouden olympische medailles.”

In de laatste race gaat Kjeld Nuis tegen de Fin Mika Poutala voor goud. Hij kan de eerste schaatser worden die als regerend wereldkampioen op de 1000 meter ook de olympische titel op deze afstand verovert. Eerder schreef hij bij de Winterspelen in Zuid-Korea de 1500 meter op zijn naam.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.