'Nieuw zwembad oplossing voor Oegstgeest'

Binnert Glastra
Oegstgeest

Een nieuw te bouwen energiezuinig ’2521-bad’ moet zorgen voor het voortbestaan van overdekt zwemwater in Oegstgeest. Dat stellen althans de ’Nieuwe Vrienden Van Poelmeer’ in een brief aan de gemeenteraad, die overmorgen beslist over het al dan niet beëindigen van subsidie aan zwembad Poelmeer.

De in de ’Nieuwe Vrienden Van Poelmeer’ (NVVP) verenigde zwemliefhebbers, die strijden voor het behoud van een betaalbaar zwembad in Oegstgeest, denkt in Alblasserdam en Culemborg een oplossing gevonden te hebben. ,,Ook daar worstelde men met een sterk verouderd zwembad, ook daar wist men niet wat te doen’’, schrijft de organisatie in een brief aan de raad. Een ’2521-bad’ zou in Culemburg volgens de vrienden uitkomst hebben geboden en zou dat in Oegstgeest ook kunnen doen.

Het ’2521’-bad is een nieuw zwembadconcept van enkele bedrijven, met veel aandacht voor energiebesparing en waarin luxe toevoegingen achterwege gelaten worden. De KNZB steunt het ontwerp. De naam is gebaseerd op de afmetingen (25 bij 21 meter), maar ook andere maten zijn een optie. Het bad van 21 bij 25 meter kost volgens Erik Rörsch van NVVP zo’n 4,5 tot 5 miljoen euro en zou op de huidige locatie van Poelmeer kunnen komen. De gemeente zou er volgens hem jaarlijks een bedrag van 250.000 euro aan kwijt zijn. Volgens Rörsch is de wethouder positief. ,,Maar de raad moet uiteindelijk beslissen’’, zegt hij. ,,We hopen dat er een zwembad in Oegstgeest blijft.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.