Herboren Boshuizen is terug in de strijd

Tessa de Wekker
Leiden

,,Ik dacht, ik loop meteen maar door’’, zegt Sean Armitage grijnzend over de 4-0 die hij een paar minuten voor tijd voor Boshuizen binnen schoot. Een belangrijk doelpunt. Niet alleen voor Armitage zelf, die zijn eerste wedstrijd in twee maanden speelde. Ook voor zijn ploeg. Door de 4-0 zege hebben de Leidenaars weer een kans om de eerste poulefase van de nacompetitie te overleven.

Afgelopen donderdag leek het al gedaan met de strijd om promotie naar de hoofdklasse. In Alkmaar ging Boshuizen met 3-0 onderuit tegen AFC ’34. In een poule van vier, waarvan slechts de nummer één een beslissingswedstrijd om promotie mag spelen, leken de Leidenaars uitgespeeld.

Daar dacht de ploeg zelf echter anders over. Tegen het Meppelse Alcides, dat donderdag met 3-0 won van Brabantia (Eindhoven), leek Boshuizen herboren. Letterlijk en figuurlijk. Want vanwege blessureleed en schorsingen (spelers als Tommy Bekooij, Jesper Neuteboom en Sammy Zandbergen konden/mochten niet spelen) moest trainer Steef Roodakkers een flink beroep doen op spelers die normaal gesproken in het tweede acteren.

Het deed Boshuizen eerder goed dan kwaad. ,,Voor ons wat het beter geweest als jullie lange spits (Bekooij, red.) had gespeeld’’, zei trainer van Alcides Marcel Post.

Nu zakte Brayan Caiceda Mosquera namelijk regelmatig terug naar het middenveld, waardoor Boshuizen een mannetje extra op het middenveld had. ,,We konden constant de vrije man zoeken. Daar hebben we in de tweede helft van geprofiteerd’’, zei Roodakkers trots. ,,Het is ongelooflijk wat die jongens hebben laten zien. We hebben deze tegenstander, die echt niet slecht is, van de mat gespeeld.’’

Voor rust zette Mehmet Güngör Boshuizen op 1-0. Na de pauze zorgden Ronnie de Roode, Caicedo Mosquera en Armitage voor de fijne 4-0. Armitage: ,,Dit was een lekkere binnenkomer. Ik heb één keer getraind.’’ De verdediger stond twee maanden aan de kant met een scheurtje in zijn hamstring.

De afgelopen tijd kon hij zijn ploeg goed vanaf de zijlijn bekijken. ,,We hebben een goed seizoen gedraaid’’, aldus Armitage. ,,Het is netjes dat we de nacompetitie hebben gehaald.’’

Om verder te komen in de jacht op promotie, moet Boshuizen aanstaande donderdag zelf winnen van Brabantia in Eindhoven. Als dat lukt, zijn de Leidenaars afhankelijk van de wedstrijd tussen AFC’34 en Alcides. AFC’34 speelde gelijk tegen Brabantia en heeft 4 punten. Alcides en Boshuizen volgen met 3. Armitage heeft dankzij de overwinning zin in donderdag. ,,Het gaat nu ergens om. Als je helemaal naar Eindhoven moet voor een potje om niets, dan is het wel een erg lange reis. Natuurlijk willen we winnen. Anders hoef je geen nacompetitie te spelen.”

FC Boshuizen: M. Zandbergen, Maachou, Siere (46. Hiwat), Nomen (85. Westenburg), B. Neuteboom, Maatoug, Sonha (72. Armitage), Caicedo Mosquera, De Roode, Beijersbergen, Güngör.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.