FC Rijnvogels is de koning te rijk

Hielke Biemond
Hendrik-Ido-Ambacht

FC Rijnvogels behaalde de eerste zege sinds het tweede weekend van oktober. Dat die driepunter tot stand kwam bij hoogvlieger ASWH (1-2) gaf voor trainer Hein van Heek extra glans.

,,Dit is een hele lekkere, ja. We speelden de laatste tijd echt niet slecht, maar het gaat knagen wanneer dat te weinig punten oplevert. Hier konden we extra punten terughalen en dat is gelukt. De doelstelling was om rond de winterstop uit te komen op achttien á twintig punten en de teller staat nu op achttien.”

Lange tijd had de wedstrijd niet heel veel om het lijf wat betreft kansen. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht bracht halverwege de tweede helft nieuw bloed en dat zorgde voor problemen aan Katwijkse kant. Michael van Dommelen scoorde in die fase de 1-0. Vervolgens wisselde Van Heek ook aanvallend met Niels van Veen, Thomas Dijk en Robbert van Delft en dat bleek een gouden greep te zijn.

In de slotfase bogen Dijk en Martin Onderwater de stand in kort tijdsbestek om naar 1-2. Zo werd ASWH voor de tweede maal verslagen op eigen veld en teruggezet naar de zevende plek met een punt voorsprong op FC Rijnvogels.

Van Heek nogmaals: ,,Soms krijg je te weinig en nu viel het kwartje onze kant op. We nemen zo weer meer afstand van de onderste helft en dat is aangenaam met het oog op het laatste duel van voor de winterstop tegen Katwijk. Het mag duidelijk zijn wie er favoriet is, maar we doen er alles aan om er een wedstrijd van te maken.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.