Puppy Patrol op televisie te zien

Opnamen voor ’Puppy Patrol’ in een Wassenaarse manege.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Hazerswoude

Met ingang van zondag zijn op televisie nieuwe avonturen van Puppy Patrol 2 te volgen. De opnamen voor deze jeugdserie zijn op verschillende plekken in de Leidse regio gemaakt.

Ook een groot deel van de meespelende kinderen is afkomstig uit deze omgeving. In de serie draait het om de belevenissen van Lena (13), de tweeling Niels en Emma (10) en Jesse (6).

De rol van Lena wordt gespeeld door Sam Lourier uit Hazerswoude-Dorp. Luuk en Sem van der Weide uit Alphen aan den Rijn kruipen in de huid van Niels en Jesse. Myrthe Hellendoorn uit Leiden speelt in de serie het personage Emma. Samen met hun metgezel Dapper - een rol van hond Thico uit Hazerswoude-Dorp - vormen zij Puppy Patrol 2.

Zij komen met groot gevoel voor gelijkwaardigheid op voor het welzijn van mens en dier. In hun strijd voor een rechtvaardiger wereld beleven ze allerlei spannende avonturen.

De serie ’Puppy Patrol 2’ is een initiatief van de Hazerswoudse televisiemaker Annemarie Mooren, die ook de regie voor haar rekening neemt. Er is steeds in de schoolvakanties gefilmd, zodat de kinderen beschikbaar waren.

De serie begint zondag met een dubbele aflevering. Daarna volgt tot en met 18 november elke week een nieuwe aflevering. ,,In de tweede aflevering speelt een 7-jarig blind meisje met haar buddyhond de hoofdrol’’, zegt de regisseur. ,,Dat was heel bijzonder voor haar, maar ook voor mij en de rest van de crew.’’

De serie is ook geselecteerd voor de jury- en de publieksprijs van het Cinekidfestival. De winnaars worden op vrijdag 26 oktober bekend.

Puppy Patrol 2, vanaf zondag 2 september, NPO 3.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.