Alphen: Schotanus niet in gemeenteraad, Versteeg wel

Alphen: Schotanus niet in gemeenteraad, Versteeg wel
Alphen aan den Rijn

Boskoper Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) is niet verkozen in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Hazerswoudenaar Peter Versteeg streeft hem met voorkeursstemmen voorbij.

Schotanus staat op plaats negen op de lijst van Nieuw Elan, Versteeg op plaats vijftien.

Versteeg heeft 459 voorkeursstemmen gekregen en komt uit Hazerswoude-Dorp. Hij voerde de afgelopen weken een persoonlijke campagne in de kernen van de voormalige gemeente Rijnwoude.

,,Je draagt toch een stukje geschiedenis met je mee’’, zegt Schotanus, die tot vorig jaar oktober fractievoorzitter van de SGP was, maar die partij na een ruzie verliet. De partij wilde hem niet op de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen zetten.

Als Boskoper hoopte Schotanus op veel stemmen uit zijn dorp, maar die zijn vooral naar Peter Bontekoe gegaan. Laatstgenoemde Boskoper staat op plaats vijf en kreeg 1065 voorkeursstemmen. Ook hij was tot vorig jaar lid van een andere partij: het CDA. Schotanus kreeg 230 stemmen.

Wellicht komt Schotanus alsnog in de gemeenteraad, want Gerard van As (nummer twee) is beoogd wethouderskandidaat.

Nieuw Elan heeft woensdag tien zetels gehaald, vier meer dan de partij had, en is nu de grootste partij van Alphen aan den Rijn.

De nieuwe fractie van Nieuw Elan telt verder acht inwoners uit de stad Alphen.