Stakingsoproep leraren vooral gevolgd in Alphen

Stakingsoproep leraren vooral gevolgd in Alphen Foto:ANP

Stakingsoproep leraren vooral gevolgd in Alphen Foto:ANP

Redactie Leidsch Dagblad
Alphen/Leiden

'Een groot succes' noemt Peter Althuizen, voorzitter van de vakbond Leraren in Actie (LIA), de lerarenstaking van gistermiddag. Ruim 1400 mensen, onder wie docenten van twee scholen uit Alphen aan den Rijn, kwamen naar Den Haag om te protesteren tegen de 1040-urennorm. In de regio Leiden was de animo gering.

Een van de Alphense scholen waar de docenten staakten, was het Ashram College. Tachtig procent van de leraren bleek bereid het werk neer te leggen. Voor de kerstvakantie was met de docenten afgesproken dat ze één dag mochten staken,,Ik heb begrip voor de actie'', zegt Tilly van Wijk, voorzitter van hetcollege van bestuur. ,,Het is voor de docenten vaak geen makkelijke afweging,ze zijn erg betrokken bij hun leerlingen. Maar het gaat ze om de kwaliteit vanhet onderwijs.''

In de omgeving van Leiden bleken weinig leraren het werk uit protest te hebbenneergelegd. ,,Onze docenten staken niet. Ze vinden het prima zoals het nugaat'', meldde de conciërge van het Driestar College in de Leidsewijk Houtkwartier. Ook de docenten van het Da Vinci College staakten niet. ,,Wij zijn daar veel te braaf voor'', zegt een van hen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.