RCL levert weer terrein in

Hennie Kanbier
Ridderkerk

Vijfentwintig jaar deed RCL erover om drie seizoenen terug weer plaats te nemen in de eerste klasse. Na de tweede nederlaag in de finale van de nacompetitie tegen Bolnes dalen de Leiderdorpers weer een trede af. Na de 1-3 in de Bloemerd werd het dit keer 3-0 voor de ploeg van Geert Meijer.

Welgeteld vier minuten was er sprake van enige spanning in de tweede ontmoeting. RCL startte fris van de lever en was voornemens om de schade te herstellen. Binnen een minuut appelleerden de Leiderdorpers voor een handsbal van Jordy Wijnstekers binnen de bekende lijnen, maar de gedroomde start kwam er niet van. Ook niet na een dappere poging van Nick Scheurwater, die even later net naast krulde. De eerste serieuze stuiptrekkingen bleken meteen de laatsten te zijn geweest.

Bij de eerste gelegenheid aan de andere kant zette Wesley Strootman Melvin Zaalman weg en de buitenspeler bedacht zich geen moment. De 1-0 bracht de totale marge dus op drie en de Leiderdorpse aanhang kon slechts nog hopen op een wonder. Zover kwam het evenwel geen moment meer. De naar RVVH vertrekkende Remco Buist kopte via de handen van Andrew Janssen na twintig minuten de 2-0 binnen, waardoor met pen kon worden ingevuld dat Bolnes en RCL van stuivertje wisselen voor wat betreft de klasse waarin gespeeld wordt volgend seizoen.

Op de inzet in het restant van de wedstrijd van RCL was weinig aan te merken, maar kwalitatief gezien was het simpelweg niet toereikend. Bolnes bleek in twee wedstrijden over meer bepalende spelers te beschikken en gaf daarnaast bijster weinig weg. Dat het nog 3-0 werd door Strootman, Derrel Lionahr twee enorme kansen om zeep hielp en Ronald Vrolijk een strafschop miste (overtreding leverde Janssen een rode kaart op, red.) was niet meer relevant voor de afloop.

Zo sloot RCL een nare week af met degradatie en een tussentijds afscheid van eerste doelman Michael Verhoef en middenvelder Nick Wijsman na hoogopgelopen onenigheid. Na afloop was er verdriet, maar vooral ook berusting na de kansloze tweeluik. ,,In deze wedstrijden hebben we te weinig gebracht. Daar vormde ik helaas geen uitzondering op. We hebben onszelf in de competitie tekort gedaan door teveel punten te morsen, met name in slotfases. Daar hebben we de strijd verloren”, meende vleugelaanvaller Scheurwater.

Trainer Ben Kottenhagen benutte woorden van gelijke strekking, maar blijft de toekomst zonnig in zien. ,,Dit is mijn eerste degradatie als trainer en dat voelt beroerd aan. We zullen dit moeten verwerken en op zoek moeten naar eerherstel. Ja, ik ga er vanuit dat de spelers blijven die dat eerder hebben toegezegd en dat spelers komen die hun ja-woord hebben gegeven. Daarmee moeten we terug zien te komen in deze klasse.”

Bolnes- RCL 3-0 (2-0). 5. Zaalman 1-0, 20. Buist 2-0, 83. Strootman 3-0. Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 500.RCL: Janssen, Hartveld, Van Luxemburg, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Van Westrienen, Leugering (24. Permanand), Sinteur (64. De Boer), Farih (46. Oude Veldhuis), Scheurwater.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.