FC Lisse vloert koploper HHC

FC Lisse vloert koploper HHC

Redactie Leidsch Dagblad
Lisse

HHC Hardenberg kwam als koploper naar Lisse, maar na negentig minuten voetbal kreeg de topklasse weer nieuwe leiders in Katwijk en Barendrecht. FC Lisse won op eigen veld met 2-0 en op zich was die zege niet gestolen. Toch mocht de ploeg van Misha Salden wederom blij zijn met de supervorm van goalie Mark de Vries.

Koen Fokkema werd vlak voor tijd benoemd tot Man of the Match en dat was begrijpelijk. De rappe buitenspeler scoorde tweemaal. Bij de vroege openingstreffer stond hij aan het slot van een prima aanval met Edwin de Graaf en Rik Vermeulen in het voortraject. Na de pauze vond Mo Messaoud Fokkema, die de bal zo ongeveer met zijn neus over de doellijn werkte. Een bloedneus was het gevolg, maar veel belangrijker was nog dat HHC daardoor geslagen was.

Lisse had buitenom de treffers wel meer mogelijkheden gehad, maar de formatie van Ted Verdonkschot verscheen ook meerdere keren voor de neus van De Vries. Telkens toonde de lange doelwachter zijn klasse en nadat Thijs Houwing in de tweede helft bij een stand van 1-0 zijn strafschop gestopt zag worden en Fokkema later de voorsprong verstevigde was de ploeg uit het oosten gezien.

Lisse klom door de driepunter andermaal in het klassement. De ploeg van Ter Specke sloot een prima week af na een puntendeling bij Katwijk, een zwaar geflatteerde nederlaag voor de beker tegen RKC en een triomf op HHC, dat de meeste punten had verzameld tot aan zaterdag,

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.