Rogier Jansen naar ZZ Leiden

Rogier Jansen. Archieffoto Sandra Peerenboom

Hielke Biemond
Leiden

Basketbalclub Zorg en Zekerheid Leiden heeft de zesde speler voor komend seizoen vastgelegd. Rogier Jansen komt over van Den Helder Kings. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

ZZ Leiden was de enige Nederlandse topclub waarvoor de 29-jarige Jansen nog niet uitkwam. De spelverdeler stond eerder al onder contract bij Groningen en Den Bosch. Met die laatste club werd hij twee seizoenen geleden in Leiden landskampioen ten koste van ZZ.

Jansen maakte donderdag via Facebook bekend geen nieuw contract bij Den Helder te tekenen. Hij werd deze zomer al op een Leids terras gespot met Eddy Casteels, de nieuwe coach van ZZ Leiden.

De komst van Jansen naar de Vijf Meihal is enigszins pikant. Supporters van ZZ Leiden jouwen hem al jarenlang uit tijdens wedstrijden omdat ze gruwen van zijn in hun ogen irritante en onsportieve gedrag. Tijdens wedstrijden tegen Den Bosch en later Den Helder werd Jansen afgebeeld als huilend kind. Met de nodige zelfspot liet Jansen via sociale media al eens weten dat hij dat spandoek wil hebben.

Eerder legde Leiden al Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg vast.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.