Leiderdorps koor voor kinderen met beperking bestaat vier jaar

Leiderdorps koor voor kinderen met beperking bestaat vier jaar. Archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
leiderdorp

’Zingen! Zingen!’ Emma roept vanuit haar rolstoel dat ze wil beginnen. Het zevenjarige meisje doet niets liever dan zingen. Gelukkig voor haar kan dat ook. Let’s Sing!, het Leiderdorpse koor voor kinderen met een beperking, bestaat vier jaar. En dat wordt aanstaande zondag gevierd met een uitvoering.

,,Ik ben best een beetje zenuwachtig om voor al die mensen op te treden, maar het is ook leuk’’, zegt Evelien (14).

Vier jaar geleden richtte Francoise van der Meel samen met haar man Martin Let’s Sing! op. Hun dochter Emma – ’grote’ Emma, die nu veertien is – wilde net als haar zus graag bij een koor. ,,Alleen was er voor haar geen koor. Bij een gewoon koor kon ze niet terecht. Toen zijn we er zelf een begonnen voor kinderen met een beperking. Het maakt niet uit wat iemand heeft, iedereen is welkom. We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken’’, zegt Van der Meel. Inmiddels telt Let’s Sing! twaalf leden in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar. Emma is blij dat haar ouders haar de mogelijkheid hebben gegeven ook te zingen, net als haar zus. ,,Zingen is leuk. En hier ben ik met vriendinnen. We lachen veel.’’ Emma heeft tijdens de uitvoering zelfs een solo.

De uitvoering van Let’s Sing! is op zondag 11 november om 15.00 uur in de Koningin Julianaschool, Kom van Aaiweg 2. Entree 2,50. Meer informatie: www.kinderkoorletssing.webs.com

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.