Bas Eenhoorn begeleidt onderzoek 'seksrel' Wassenaar

Bas Eenhoorn begeleidt onderzoek 'seksrel' Wassenaar. Arcchieffoto

Bas Eenhoorn begeleidt onderzoek 'seksrel' Wassenaar. Arcchieffoto© ANP

Ron Amesz
wassenaar

VVD’er Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, gaat het onderzoek naar de ’seksrel’ in het stadhuis van Wassenaar begeleiden. Dat schrijft burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar in een brief aan de gemeenteraad.

Hoekema kondigde eerder al een onderzoek aan naar het mogelijk uit de hand gelopen drinkgelag dat half februari na een raadsvergadering plaatsvond.

In de nacht van 13 op 14 februari zou tijdens een nazit van een aantal raadsleden en VVD-wethouder en locoburgemeester Henk de Greef te veel gedronken zijn. Ook zouden er ongepaste seksuele opmerkingen zijn gemaakt. De burgemeester van Wassenaar stelde zich „diep, diep te schamen” voor de negatieve publiciteit die dit in landelijke media tot gevolg had.

De betrokken wethouder De Greef heeft de beschuldingen tegengesproken. In het stadhuis is sinds die bewuste nacht een drankverbod ingesteld.

Voor het onderzoek zelf heeft Hoekema het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) ingeschakeld. Het bureau, dat ooit is opgericht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), heeft veel ervaring met dit soort onderzoeken. BING nam ook al het omstreden gedrag van de later afgetreden burgemeester Wilma Verver van Schiedam onder de loep.

Het is de bedoeling dat de eindrapportage van Eenhoorn en BING „binnen een paar weken” wordt gepresenteerd.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.