Portaal Leiden krimpt fors in

Aad Rietveld
Leiden

Woningcorporatie Portaal in Leiden moet het volgend jaar met 23 werknemers minder doen. Van de huidige 72 werknemers worden er acht ontslagen. Vijftien worden er overgeplaatst naar een andere regio.

De inkrimping is onderdeel van een bezuinigingsoperatie, die eerder dit jaar al leidde tot het vertrek van een aantal directeuren, onder wie die van Portaal Leiden: Bianca van den Oever.

Er komt geen nieuwe directeur. In plaats daarvan wordt een manager Volkshuisvesting benoemd. In Leiden is dat Jolanda Donderwinkel.

De corporatie, die haar hoofdkantoor heeft in Utrecht, moet ruim acht miljoen euro bezuinigen. Dat is onder meer nodig om de verhuurdersheffing aan het Rijk te betalen en de enorme kosten die de financiële ondergang van collega-corporatie Vestia met zich meebracht.

Kerntaken

De bezuinigingsoperatie leidt in het hele bedrijf tot 108 ontslagen in de komende drie jaar. Behalve in Leiden en Utrecht heeft Portaal vestigingen in Arnhem en Nijmegen.

Gevolg van de veranderingen is, dat de corporatie zich bijna alleen nog gaat bezighouden met het beheer en onderhoud van het huidige bezit aan sociale huurwoningen. ’Wij concentreren ons op onze kerntaken’, zo omschrijft voorzitter Bert Keijts van de Raad van Bestuur van de corporaties dat in een brief aan zakenrelaties.

Volgens een woordvoerster van Portaal Leiden, zullen huurders weinig merken van de inkrimping. De corporatie is wel op zoek naar een ander computersysteem, waarmee huurders meer zaken thuis kunnen regelen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.