Politie ook woensdag bij Leidse scholen

Politie ook woensdag bij Leidse scholen. Foto Hielco Kuipers

Politie ook woensdag bij Leidse scholen. Foto Hielco Kuipers

Ron Amesz
leiden

De politie blijft ook woensdag en mogelijk nog langer posten bij de scholen in Leiden. Dat maakte burgemeester Henri Lenferink dinsdag bekend. „De dreigingssituatie is vooralsnog onveranderd”, aldus de burgemeester tegenover het ANP.

De extra beveiligingsmaatregelen worden pas anders als de persoon is gevonden die het bericht op internet plaatste of als op een andere manier duidelijk wordt wat voor verhaal er achter de posting schuilgaat. „Maar we zetten natuurlijk in op het oppakken van degene die het bericht heeft geplaatst”, aldus de burgemeester. Het onderzoek gaat volgens hem vooruit, maar of de politie inmiddels dichter op de huid van een verdachte is gekomen, kan hij niet zeggen.

De politie is inmiddels ook bezig een reeks meldingen na te lopen die de verschillende schoolleiders hebben doorgegeven. Het gaat dan om opvallende situaties in en om de school en leerlingen die zich opvallend zijn gaan gedragen. Zondag vroeg de politie al aan de schoolleiders om zelf goed na te gaan of er op de scholen sprake was van opvallende situaties.

Niet alle ouders van de schoolkinderen op het Leids voortgezet onderwijs waren dinsdag gerustgesteld. De burgemeester vertelt dat verschillende ouders hun kinderen dinsdag toch thuis hebben gehouden, ondanks het verminderde risico. „Daar heb ik gezien de omstandigheden alle begrip voor. Het is een duivels dilemma waar ook wij mee zitten, maar op dit moment vinden wij het verantwoord om de scholen weer open te laten gaan, in combinatie met de aanwezigheid van politieagenten bij de schoolgebouwen”, zegt Lenferink.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.