Jong badmintonteam Flair verrast op NK

Hielke Biemond
Zutphen

De jeugdige afvaardiging van de Alphense badmintonclub Flair heeft zichzelf verbaasd met een vierde plaats op het NK in Zutphen. Yenna Krol, Jorn Veltman, Sam Wille, Fenna Laros, Chris Laros en Britt Pet kwamen gisteren slechts een gewonnen partij tekort voor een podiumplaats.

Desondanks was het een glansrijk einde van een ijzersterk seizoen. Het team bestaat uit talenten van 11 en 12 jaar en leek te hoog ingeschreven in een onder 15-competitie. Dat bleek al snel een misvatting. Flair pakte de titel en werd bovendien regiokampioen Zuid-West.

De beloning daarvoor was een toegangsbewijs voor het Nederlands kampioenschap. Tijdens de lange autorit waren strakke koppies zichtbaar. De spanning was duidelijk aanwezig maar brak de Alphense afvaardiging zeker niet op.

Drie poulewedstrijden - van elk vijf partijen - leverden zaterdag liefst negen overwinningen op. Goed voor een tweede plaats in de poule, waardoor het team zich plaatste voor de finaledag. Dat was al boven verwachting. Gisteren leidde de goede vorm zelfs bijna tot een medaille. Er bleef nog iets om van te dromen over.

Badminton is een kleine en vrij onbekende sport in Nederland. De zes talenten, vrijwel allemaal afkomstig uit een badmintonfamilie, moeten wekelijks grote afstanden afleggen om wedstrijden te spelen.

Fanatiek als ze zijn, hebben ze dat er graag voor over. Krol, Veltman, Wille, Fenna Laros, Chris Laros en Pet trainen drie of vier keer per week en zijn erop gebrand om de Nederlandse top te bereiken.

Het begin is gemaakt tijdens een mooi zomerweekeinde in Zutphen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.