Roodenburg degradeert naar vierde klasse

Gertjan van Geen
Leiden

De 2-0 zege op Kagia proefde voor Roodenburg als mosterd na de maaltijd. Concurrent Gouda boekte immers een 1-3 winst in en tegen Koudekerk, waarmee de Gouwenaren het ticket voor de nacompetitie verdienden. Zuur voor Patrick Heijmans, die na degradatie van de Leidse zaterdagderdeklasser als trainer in retraite gaat. ,,Dat heb ik drie weken geleden zo besloten. Ik vind dat ik gefaald heb, maar als ik voor de spiegel sta, dan zeg ik: ik heb de juiste keuzes gemaakt. Dit was de groep waar ik het mee moest doen.’’

Het klonk als een vrije vertaling van: ‘hier sta ik, ik kon niet anders.’ Heijmans bemerkte gaandeweg dat hij over spelers beschikte met wie het kwaad kersen eten kon zijn. Toch dacht hij dat er met een beetje goede wil er iets van dit elftal te maken zou zijn, maar een training stond bij weinigen blijkbaar hoog op de agenda. Soms kwamen slechts vijf spelers opdagen. ,,Dan stuurde ik de jongens naar huis, want gericht trainen gaat dan niet.’’ Zelfs de donderdagavond voor het cruciale duel tegen Kagia verschenen er welgeteld zeven man, symptomatisch voor de trainingsopkomst gedurende dit rampseizoen.

Positief

Dat geluiden over het spel van Roodenburg veelal positief waren, nam Heijmans voor kennisgeving aan. Het was blijkbaar niet genoeg om zijn spelers tot grotere daden aan te zetten. Met name de defensie kreeg het zwaar te verduren. Die kreeg per wedstrijd gemiddeld tweeënhalve goal te slikken. ,,Onbegrijpelijk, ik wijt het aan een gebrek aan concentratie.’’

Erwin Verkuijlen viel zijn trainer bij. ,,Sommige spelers missen zelfreflectie, kennen de eigen kwaliteiten niet en waren meer met zichzelf bezig dan met de groep’’, aldus de eveneens afscheidnemende aanvoerder van de blauwzwarte brigade.

De voormalige topamateur van Katwijk, Noordwijk en FC Rijnvogels heeft wel oog voor spelers in zijn team met wat extra’s. Zoals voor Abdel Elbaroudi, de linkerspits die door Heijmans tegen Kagia als linksback werd geposteerd, met de bedoeling van achteruit voor aanvallende impulsen te zorgen. Dat pakte ook nog eens goed uit. Een voorzet van Elbaroudi werd door de wind over  de Lisserbroekse doelman Sander Goudriaan in het doel getild. Die treffer betekende de gewenste voorsprong voor Roodenburg, al wist Heijmans dondersgoed dat Gouda in Koudekerk dan ook niet mocht winnen.

Sores

Kagia, vrij van competitiesores, legde Roodenburg niet al teveel in de weg. De oranjehemden speelden op het beroerde af, de defensie stapelde fout op fout en het mag een wonder heten dat de stand niet door Marvin Bok (3x) Verkuylen, Giovanni Koelink en Elbaroudi al voor rust naar voor Kagia onbereikbare hoogten was getild.

Na rust herhaalde dat spelbeeld zich. Kagia deelde wat speldenprikjes uit, maar die mochten geen naam hebben. Volgens Kagia-trainer Anton Wijsman was er wel ‘gezocht’ naar motivatie, maar zijn manschappen wilden kennelijk vooral blessurevrij de vakantie ingaan. Dus kreeg Sipan Khalid, die naar Voorschoten’97 (zaterdag) vertrekt, ook prima mogelijkheden door onder meer Bok aangeboden. Khalid was echter op zijn best toen hij invaller Zakaria Bardaa de niet te missen kans op 2-0 aanbood. Heijmans was toen al via de telefoon op de hoogte gebracht dat Gouda in Koudekerk aan de winnende hand was en dat de missie om de nacompetitie te halen voor Roodenburg was mislukt.

Roodenburg – Kagia 2-0 (1-0).

40. Elbaroudi 1-0, 83. Bardaa 2-0. Scheidsrechter: Neyts. Toeschouwers: 150.

Roodenburg: Hugens; Smit, Van Kooperen, Rhious, Elbaroudi; Kalangu (77. Ochan), Verkuijlen, Koelink (77. Van Hooidonk); Khalid, Bok, Elhamami (67. Bardaa).

Kagia: Goudriaan (46. Verburg); Timmermans, Van der Lans, Robelus (55. R. Sluymer), Malhi; Imanse, Lamboo, T. Sluymer; Clemens, Zonneveld, Heuseveldt.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.