Roodenburg (za) gaat door het oog van de naald

Hennie Kanbier en Joris Zandbergen

Vorige week speelde het zaterdagteam van Roodenburg een uitmuntende wedstrijd bij Blauw Zwart en hield het de hoop levend op de nacompetitie voor promotie. Dit keer kwamen de Leidenaars met de schrik vrij na een uitermate moeizame wedstrijd tegen Oosterheem.

Lange tijd leek het uit te draaien op een pijnlijk gelijkspel, maar de ingevallen Mo Elhamami deed wat Chafik Ochan eerder had gedaan. Een paar tellen na het doelpunt was het afgelopen. Volgende week speelt Roodenburg de cruciale wedstrijd tegen VVSB, de huidige nummer twee. Ook Blauw Zwart maakt nog kans op een vervolg van het seizoen. Tegen buurman sv Wassenaar werd met 1-3 gewonnen. Opvallend was dat trainer Nino Poulina drie keer scoorde als speler voor Football Factory, waarbij de opgetrommelde Pieter van Schie eenmaal een assist gaf. FC Boshuizen werd met 4-1 verslagen. UDO verloor met liefst 11-3 van hekkensluiter Wilhelmus.

Kampioen Kickers ’69 ging op zondag vrolijk verder met winnen, en klopte Wanica Stars met 2-1. Pascal Broers en de debuterende A-junior Mel Mollers maakten een achterstand ongedaan. ,,Een verschrikkelijke wedstrijd’’, zei trainer Delano Snijders. ,,Ik wil nooit meer tegen Wanica Stars spelen.’’ Bij de bezoekers regende het rode kaarten. Een speler kreeg zelfs drie keer rood.

Warmunda won bij WIK: 0-2. Sjoerd Winkelman en Wout van Winsen scoorden na rust. ,,Zakelijk uitgespeeld en weer een collectieve prestatie’’, zei coach Alan Campfens.

Roodenburg won thuis met 3-1 van Houtwijk, terwijl Leidsche Boys met lege handen thuiskwam van een bezoek aan Oosterheem (1-0).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.