Leimuiderbrug kan niet meer open voor boten

Internetredactie
Leimuiden

De Leimuiderbrug in de N207 ter hoogte van Leimuiden is dinsdag kapot gegaan. Hij kan niet meer omhoog voor boten. Wegverkeer kan er nog wel overheen.

De provincie Noord-Holland verwacht dat monteurs het probleem woensdagmiddag verholpen hebben. Ondertussen kan er geen vaarverkeer van hoger dan 2,50 meter meer onder de brug door.

,,De storing begon op maandagmiddag rond half vijf’’, zegt een woordvoerder van de provincie. Het brugdek beweegt door een technisch probleem niet meer omhoog. Voor automobilisten over de N207 heeft het mankement geen consequenties: zij kunnen de brug gewoon blijven gebruiken.

De reparatie duurt volgens Noord-Holland extra lang, omdat een bepaald onderdeel vervangen moet worden. ,,En dat is helaas slecht te verkrijgen.’’ Woensdagochtend verwacht de provincie het onderdeel te ontvangen en gaan monteurs ermee aan de slag.

Vorige week maandag functioneerde de Leimuiderbrug ook urenlang niet. Door een elektrische storing ging het brugdek toen niet meer dicht en de slagbomen niet meer open.

De brug is een belangrijke verbinding tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden met de A4 richting Schiphol en Amsterdam.

Foto’s Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.