Meerburg maakt de overstap naar zaterdag

Ramon Weijers van Meerburg.© Archieffoto René Pieterse

Hielke Biemond
Zoeterwoude

Vrij abrupt heeft voetbalvereniging Meerburg besloten het standaardteam op zondag terug te trekken en een doorstart te maken in de vierde klasse op zaterdag.

Een grote meerderheid van de leden heeft zich achter de plannen van het bestuur geschaard om de hoofdmacht op dezelfde dag te laten spelen als de jeugdleden. Donderdagavond werd bekend dat negentig procent van de huidige selectie voor de overstap is. Dat gaf de doorslag om een dag later aan de KNVB te laten weten dat Meerburg van vaste speeldag verandert.

Volgens Michiel Cuijpers verdient het proces niet de schoonheidsprijs. De Zoeterwoudse club zette dat maandag pas in gang, een dag na de degradatie uit de tweede klasse. ,,Het is met stoom en kokend water gegaan’’, aldus de voorzitter.

Dat kwam het bestuur donderdagavond tijdens een drukbezochte discussiebijeenkomst op kritiek te staan. Niettemin schaarden ook die leden zich achter de overstap.

,,Verandering roept altijd weerstand op’’, weet Cuijpers. ,,Maar als je daarover in gesprek gaat met elkaar, blijken er altijd oplossingen te vinden. De veerkracht van onze vereniging maakt mij trots.’’

Om praktische redenen kunnen niet alle selectie- en stafleden de overstap naar zaterdag maken. Daar staat volgens Cuijpers tegenover dat zich vier spelers hebben gemeld die willen terugkeren. Hun namen kan hij nog niet noemen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.