Eenvoudig karwei voor Rijnsburgse Boys tegen ‘ventjes’ Almere

Hennie Kanbier
Almere

Zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen heeft Rijnsburgse Boys de eerste drie punten binnen. Van Jong Almere City werd tamelijk eenvoudig met 0-2 gewonnen. Vanzelfsprekend een lekkere start van de competitie voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen, maar er kon weinig waarde aan de zege geplakt worden op deze piepjonge opponent.

Vorige week schakelden de geelzwarten de amateurs van Ajax uit voor de beker, maar aan die overwinning konden volgens onze verslaggever van dienst die middag geen conclusies worden verbonden. De Amsterdammers verloren gisteren ook ruim van Noordwijk en dus leek die opvatting gerechtvaardigd gezien het feit dat Noordwijk een divisie lager speelt. Tegen Jong Almere City was er sprake van een ongelijke strijd. Vooral voor de pauze deelden de Rijnsburgers de lakens uit en werd bijna elk onderling duel gewonnen. De 0-2 tussenstand was niet meer dan logisch en doelman Richard Nieuwkoop moet het gevoel hebben gehad nog steeds vakantie te vieren.

Zoals verwacht, gezien de spelopvatting van Van Leeuwen, zetten de bezoekers hoog druk en de formatie van Ivar van Dinteren, wist daar geen raad mee. Het hielp de thuisploeg niet dat het al rap 0-1 werd. Na 185 tellen zorgde Frank Tervoert met een kopbal al voor de 0-1 op aangeven van Joël Tillema.

De van Katwijk overgekomen spits kreeg daarna nog tweemaal de gelegenheid om zich te onderscheiden, maar voor de tweede treffer moest gewacht worden tot halverwege de eerste helft. Rechtervleugelverdediger Roderick Gielisse bediende de geheel vrijstaande Tillema en zo werd meer afstand genomen.

Slechts eenmaal kwam Van Nieuwkoop met de schrik vrij vanwege een inzet die voorbij zijn doel vloog. Voor het overige dicteerde de nummer vijf van vorig jaar op het fonkelnieuwe natuurgrasveld in het Yanmar stadion. De promovendus mocht slechts hoop koesteren dat het verschil in cijfers nog te overzien was.

In het eerste kwartier na rust was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Rijnsburgse Boys tegen de ontvangende ‘ventjes’. Daarna werd het spel wel slordiger en te gemakzuchtig, vond ook Gielisse. ,,Wanneer je veelvuldig de bal hebt, kost dat minder energie. In het tweede deel na de rust waren we de bal te snel kwijt en werd het lastiger. Dat neemt niet weg dat we ook toen weinig kansen weg gaven en makkelijk op de been bleven. We zullen zeker nog stappen moeten maken, maar dat is logisch wanneer je nog in augustus zit.”

Alle beloftenteams van profclubs in de divisies en hoofdklasse mogen vanaf dit seizoen alleen nog spelen met onder 24-jarigen. Hierdoor kwam de thuisploeg uit met drie spelers van 21 jaar en de rest is jonger. Het veel meer belegen Rijnsburgse Boys oogde zo niet alleen volwassener, maar speelde ook als zodanig. In dat opzicht mag niet worden verwacht dat het openingsduel gespeeld is tegen een hoogvlieger. Excelsior Maassluis, de volgende tegenstander, en TOP Oss, waartegen geloot is voor de volgende bekerronde, zullen vast meer indicatief zijn over de huidige positie van de ploeg van Van Leeuwen.

Jong Almere City-Rijnsburgse Boys 0-2 (0-2). 4. Tervoert 0-1, 23. Tillema 0-2. Scheidsrechter: Cairo. Toeschouwers: 300. Rode kaart: Brobbey (twee keer geel).

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Freke, Strooker, Ros, Tillema, Spruijt (71. Goeman), Jongeneelen, Tervoert (67. Halman), Hudepohl (77. Parami).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.