Wegdek ’Roosevelt’ gerepareerd

Loman Leefmans
Leiden

Het wegdek van de Leidse Rooseveltstraat en zijstraten wordt volgende maand hersteld.

De straat in Zuidwest zit vol met gaten in het asfalt en dat is gevaarlijk, vindt ook het Leidse VVD-raadslid Dorien Verbree. ,,Het is niet alleen slecht voor je auto, maar als mensen op het laatste moment gaan uitwijken voor zo’n gat, ontstaat ook een onveilige situatie. Dit is onacceptabel.’’

Verbree heeft openlijk bij haar partijgenoot en verantwoordelijk wethouder Paul Laudy aan de bel getrokken. Hij antwoordt dat het euvel bij de gemeente bekend is, maar met het herstellen ervan is gewacht tot de winterse vorst definitief voorbij is. Volgende maand worden de kuilen gedicht, het verbrokkelde asfalt geruimd en de oppervlakte waar nodig glad gemaakt.

Het wegdek van de Rooseveltstraat was eerder dit jaar ook al onderwerp van discussie. De gemeente opperde een plan om een speciaal snelfietspad aan te leggen tussen Leiden en Zoetermeer, deels over de Rooseveltstraat. Dat levert weliswaar een stevige provinciale subsidie op, maar lang niet alle ondernemers langs de beoogde route stonden erom te juichen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.