Politie pakt scooterdieven in Noordwijk

NOORDWIJK

De politie heeft maandagavond twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter vanaf het Dompad in NOordwijk

De eigenaar meldde even voor half negen dat twee personen hadden geprobeerd zijn scooter weg te nemen. De man had eerst gebonk gehoord en nam buiten poolshoogte. Hij zag hierop een jongen met zijn scooter weglopen. Toen hij de jongen riep, liet deze de scooter vallen en ging er vandoor. Verderop pikte een tweede jongen op een scooter hem op. De twee reden hierna hard weg.

De politie werd gealarmeerd en agenten keken hierna uit naar de twee jongens. De signalementen van hen waren bij de melding doorgegeven. Agenten die op de Nieuwe Offemweg reden zagen twee jongens op een scooter hen tegemoet rijden. De jongens, een 17-jarige uit De Zilk en een 18-jarige uit Beemte Broekland, werden op de Van Berckelweg staande gehouden en aangehouden. In de buddyseat werden ondermeer handschoenen, een schroevendraaier en meerdere schroeven aangetroffen. Deze zijn in beslaggenomen. Ook hun eigen scooter werd meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.