LOV moet sponsors zoeken voor ondernemersprijs

Aad Rietveld
Leiderdorp

De Leiderdorpse Ondernemersvereniging LOV moet voor de ondernemersprijs 2018 op zoek naar sponsors. De gemeente trekt na de editie 2016 haar financiële steun aan het tweejaarlijkse evenement in. Onlangs besloten burgemeester en wethouders om ook in 2016 niet de gebruikelijke bijdrage van ruim vijfduizend euro te geven, maar daar zijn ze op terug gekomen.

Voorzitter Didos van Dam van de LOV is tevreden over het besluit vna het gemeentebestuur. In juni besloten B en W geen geld meer te geven voor de Leiderdorpse Ondernemersprijs in 2016. Van Dam klom in de pen, want dat kwam wel erg ongelukkig uit. De voorbereidingen voor de prijsuitreiking en het evenement daar omheen waren al in volle gang en de bijdrage van de gemeente dekt de helft van de begroting. Zonder gemeentelijke bijdrage is de kans groot dat er in 2016 helemaal geen ondernemersprijs wordt uitgeraakt, schreef hij aan de gemeenteraad.

B en W hebben het intrekken van de subsidie nu uitgesteld. Voor de Ondernemersprijs 2018 krijgt de LOV geen geld meer. ,,Het besluit om al in 2016 niet meer bij te dragen was, vonden we bij nader inzien, toch wat te plotseling genomen’’, legt wethouder Kees Wassenaar uit. ,,Maar de bezuiniging gaat wel door, want wij vinden het toch wat schrijnend om een feestje te subsidiëren, terwijl we op allerlei wezenlijk zaken moeten bezuinigen. Dus in 2018 mag de LOV hooguit het gemeentehuis gebruiken voor het evenement en op onze kosten een kopje koffie schenken.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.