Woubrugge vol bravoure ten onder in beker

Hielke Biemond
Woubrugge

De poging van Woubrugge om een volgende derdeklasser het bekertoernooi uit te wippen strandde zaterdag op een berg van goedwillendheid en bezieling. Tegenstander Zwammerdam stak, vilein als een ijspriem, Woubrugge drie keer in het hart. Dat was twee keer te vaak (1-3).

Vooraf was er even de verwondering in de bestuurskamer die de grote toeloop amper aan kon; door de vele afgelastingen in de regio werd de derby in het lagere districtsbekertoernooi een aanlokkelijk alternatief. Maar probleemloos werden er wat stoelen bij gezet en schonk de man van dienst een paar extra koppen koffie in.

Mensen mochten vandaag ook hopen op een stuntje. Het elftal van Katwijker Arie van Duyn had in de vorige ronde zondagderdeklasser Alphen uitgeschakeld. De jonge-hondenploeg was van de hoger aangeslagen opponent ook niet onder de indruk en trok vol bravoure ten strijde.

Dat werd een alleraardigst strijdtoneel, in een wedstrijd die op en neer golfde. Beide elftallen kregen grote kansen en Woubrugge voor rust misschien wel de grootste. De schietgrage Joris van der Hoorn werkte de bal, die eigenlijk net achter hem was gekomen, eerst over het doel. Later lukte het weer niet, nadat in dezelfde aanval Dennis Boer al had gemist. Bij de poging van Van der Hoorn redde Gerald van Asselt op de doellijn.

Curieus was het moment waarop de Zwammerdamse goalie Wouter van Valen zijn doel uit stormde. Woest trapte hij de bal weg, die alleen net zo hard weer terug stuitte, via de rug van een medespeler. Het leek een buitenkansje voor Dennis Boer. De spits schoot te gehaast over, waarna Van Valen hem ook nog torpedeerde. Scheidsrechter Mirjavanmard zag er geen onheil in, hoewel hij later nog vijf gele kaarten in petto had voor Zwammerdam, voor minder schuldige vergrijpen.

Van der Hoorn kreeg een derde goede kans: Ties Meijer legde de bal bekeken op hem terug. Wild schoot de buitenspeler naast.

In een tijdbestek van nog geen tien minuten leek Zwammerdam het duel te beslissen. Eerst vond Lars Kremer Maarten van Riessen. Diens passje verschafte de spits een vrije doortocht naar Sven Tourné, die zaterdagmiddag aantoonde goed te kunnen keepen, maar nu kansloos was. Balverlies bij Woubrugge leidde de 0-2 in. Razendsnel combineerde Zwammerdam naar de overkant, waar Mitchell Bons het eindstation was.

Een sterk begin van de thuisploeg aan de tweede helft maakte de wedstrijd weer spannend; Van der Hoorn maakte alsnog zijn doelpunt. Hij kreeg een diepe bal mee, uit handigheid of door een slippertje van zijn bewaker. In elk geval stond hij zomaar oog in oog met Van Valen, langs wie hij de bal kogelde.

Een tweede flitsende tegenstoot doofde de Woubrugse aspiraties voorgoed, hoewel de ploeg het daarna dapper bleef proberen. Zonder finesse en vernuft was de geestdrift van de vierdeklasser aanstekelijk, alleen niet meer effectief. Doelman Tourné voorkwam in de slotfase een grotere nederlaag, die Woubrugge ook zeker niet verdiende.

,,De grootste winst van vandaag is dat we derdeklassewaardig zijn’’, vond trainer Van Duyn, die daarin geen ongelijk had. ,,Het was een open wedstrijd waarin we prima meekwamen.’’ Hij oordeelde dat zijn elftal ’de mooiste kansen kreeg’. ,,En tegen een sterke derdeklasser moet je die mogelijkheden verzilveren’’, stelde de coach. Uiteindelijk was Woubrugge ’weggecounterd’, al beaamde hij dat de uitvoering ervan voorbeeldig was geweest. ,,Dat is ook een kwaliteit.’’

Het niveau waaraan Woubrugge zich zo graag spiegelt, zou de club nu eens graag zelf bereiken. ,,In de drie jaar dat ik hier nu werk, hebben we altijd in de top van de vierde klasse gespeeld en nacompetitie gehaald. Het wordt zaak dat we die stap eens gaan zetten’’, kondigde de Katwijker aan. ,,We zijn eraan toe.’’

,

Woubrugge: Tourné, Van Luling (65. Helmig), Verhoef, Van de Geijn, Heuveln, Wolvers, Van der Sar, Meijer, Van der Hoorn, Boer (51. Burgman), Buntsma.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.