Dronken automobilist wilde 'gebit ontsmetten met koud biertje'

Floris Noort
Alphen aan den Rijn

Een dronken automobilist uit Leiden had donderdagmiddag wel een heel bijzondere verklaring voor zijn foute gedrag. De man had net een tand laten trekken bij de tandarts en hij had zijn gebit ontsmet met een koel biertje.

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding dat er een bestuurder onder invloed van alcohol op de A4 reed. De bestuurder had moeite om in een rechte lijn te rijden, wat gevaarlijk was voor het overige verkeer.

Op de N11 zagen agenten het voertuig rijden en gaven een stopteken om een alcoholtest uit te voeren. Ter hoogte van Alphen aan den Rijn negeerde de bestuurder het stopteken en nam op het laatste moment de afrit. De agenten zetten de achtervolging in.

Op de Tankval in Alphen aan den Rijn stopte het voertuig. In het voertuig lag een aangebroken blik bier.

De bestuurder krijgt een bekeuring voor het negeren van een stopteken. Omdat er niet direct te meten was hoeveel alcohol de man gedronken had, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man verklaarde dat hij een tand had laten trekken en dat hij zijn gebit wilde ontsmetten en koelen met een koud biertje.

Het bloed wordt onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut. Als vastgesteld is hoeveel de man gedronken heeft, doet de officier van justitie een uitspraak over de strafmaat.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.