Verbouwing Kooiplein Leiden start nazomer 2013

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De grote operatie van sloop en nieuwbouw in de wijk rond het Kooiplein in Leiden begint in de nazomer van volgend jaar. Ontwikkelaar Proper-Stok denkt tegen die tijd voldoende zekerheid te hebben over de verkoop van minstens 70 procent van de 442 woningen en 10.000 vierkante meter voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

Uit de wijk kwamen de afgelopen maanden twee bezwaren tegen het plan. Flatbewoners aan de Curaçaostraat vonden een nieuwe flat te dichtbij gepland en van de apotheek, die niet weg wil. De flat is inmiddels een paar meter verschoven. Met de apotheek wordt nog overlegd. De gemeente biedt ruimte aan op het nieuwe Kooiplein. Mocht het overleg mislukken, dan wacht de apotheek onteigening.

In de gemeenteraad is het voornaamste pijnpunt de fontein op het Kooiplein, die op de plaatjes ontbreekt. GroenLinks wil de fontein behouden, omdat die ontworpen is door Constant Nieuwenhuijs, samen met Karel Appel en Corneille bekend als lid van de Cobra-beweging. De fontein werd in de jaren tachtig afgebroken, maar in 1999 gerestaureerd en teruggeplaatst.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.