Woning Noordwijk overvallen door nepagenten, gezien via Skype

Internetredactie
Noordwijk

Mannen die zich voordeden als agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een woning aan de Duinschooten in Noordwijk overvallen. Vrienden die aan het skypen waren met een van de bewoners, alarmeerden de politie.

Vier mannen bonkte rond 23.30 uur bij het slachtoffer op de deur. Hierbij riepen ze dat ze van de politie waren. Daarnaast hadden ze echte politiekleding aan. Sommige ’agenten’ droegen een bivaksmuts. De bewoner vertrouwde de situatie niet en alarmeerde direct de echte politie. Het viertal wist toch - door met een vuurwapen te dreigen - binnen te komen. Het slachtoffer had op dat moment een Skypeverbinding met een bekende van hem openstaan. De persoon met wie het slachtoffer kort voor de overval in gesprek was zag de mannen in de woning en belde ook meteen 112.

Een enorme politiemacht werd verzameld nabij Stayokay, Sollasi en bij de Boekhorsterweg. De omgeving werd hermetisch afgesloten. Een politiehelikopter hing in de lucht.

De vier verdachten verlieten rond 00.30 uur via de achterzijde de woning en sloegen in een gereedstaande bestelauto op de vlucht. Tijdens de vluchtpoging van het viertal zijn meerdere schoten door agenten gelost. Ter hoogte van de Langevelderlaan kwam het voertuig tot stilstand en wilde de verdachten er te voet vandoor, maar werden door het arrestatieteam ter plaatse overmeesterd. Drie verdachten, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep en twee mannen uit Amstelveen van 20 en 40 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De vierde verdachte is gewond geraakt, vermoedelijk bij de aanhouding. Het gaat om een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Daarna wordt hij overgebracht naar het politiebureau. De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de door politie geloste schoten.

Op de Langevelderweg en in de woning aan de Duinschooten is de technische recherche bezig met sporenonderzoek.

Foto’s: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.