Zeven nieuwe initiatieven rond het Groene Hart

Loman Leefmans
Leiden/Regio

Een Leidse kaasmuseum op de Warmondse Kaag, een rondvaart door de wateren van het Groene Hart en een activiteitencentrum in de Leiderdorpse Boterhuispolder. Het zijn drie van de zeven ideeën die meedingen naar een forse subsidie.

’Om het Groene Hart nog leuker voor de recreant te maken’. Dat is de aanleiding voor ANWB, provincie Zuid-Holland, regio Holland Rijnland en Servicenet Nationale Landschappen om de krachten te bundelen. Zij hebben ondernemers opgeroepen om nieuwe plannen te maken voor het Groene Hart en in het bijzonder het gedeelte nabij Leiden en Alphen. Zeven bedrijven hebben gereageerd en inwoners worden nu opgeroepen om via sociale media op de plannen te stemmen.

De presentatie van de voorstellen is woensdagochtend op het Groene Hartplein in Zoeterwoude. Daarbij zijn provinciebestuurder Han Weber, regiovertegenwoordiger Tjerk Bruinsma en ANWB-directeur Guido van Woerkom aanwezig.

Onder de zeven ingestuurde projecten zijn een nieuwe natuurvaartocht door het Land van Wijk en Wouden en een Leidse kaasmuseum op de Kaag. Verder is er een plan voor een natuurpad rond de Zoeterwoudse streekwinkel Boer en Goed, het opzetten van een pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en kanoërs bij de Hoogmadese boerderij Buitenverwachting en een wandeltocht rond de Alphense Vrouwgeestmolen en langs Heimanswetering. De laatste twee ideeën zijn de vorming van een streekevenementencentrum in een oude ligboxenstal in de Leiderdorpse Boterhuispolder en een nieuwe wandelroute - met app als uitleg - rond de Zoeterwoudse activiteitenboerderij ’t Geertje.

Inmiddels zijn er fietsroutes uitgezet langs de zeven nieuwe projecten. Die staan los van de bestaande boerenlandfietsroutes. Regiogenoten die hun voorkeur voor een van de zeven initiatieven willen aangeven, kunnen dat tot 17 juni doen.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.