Clubleiding vv Noordwijk kiest voor Dogan Corneille

Hielke Biemond
Noordwijk

Dogan Corneille is de nieuwe hoofdtrainer van vv Noordwijk. Hij is bij de hoofdklasser de opvolger van Oscar Alkemade, die vorige week na vier opeenvolgende nederlagen moest plaatsmaken.

Corneille werd op zijn beurt dit seizoen al na twee verloren competitiewedstrijden ontslagen bij topklasser IJsselmeervogels, de club waar hij als aanvoerder grote successen vierde.

De oud-profvoetballer was in de Leidse regio eerder actief als trainer van Alphense Boys. Met die club promoveerde hij bijna naar de topklasse. Zelf maakte hij vervolgens wel promotie, naar Kozakken Boys.

Corneille was zaterdag al aanwezig bij zijn nieuwe werkgever. Hij zag Noordwijk, onder leiding van assistent-trainer John van Veen, met 5-1 winnen van FC Rijnvogels. Maandag ondertekende hij aan De Duinwetering zijn contract.

Noordwijk kreeg in de afgelopen week veel sollicitaties binnen. Onder anderen ex-international Joop Hiele, Cock Jol (broer van Martin Jol) en oud-Jong Ajax-coach Albert van der Dussen haalden de shortlist niet. Daarop stonden wel de namen van Dogan Corneille, Paul van der Zwaan en Edwin Vurens. De technische commissie koos voor de 40-jarige Corneille.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.