Voorschoten op zaterdag (wel) veilig

Robbert Minkhorst
Voorschoten

Gezien het gedrang onderin had Voorschoten’ 97 vooral baat bij een overwinning. Die kwam wat geforceerd tot stand, ook al was Aalsmeer, reeds gedegradeerd en met afstand het zwakste broertje van deze competitie, de tegenstander. Met de krappe 3-2 werd het spelen van promotie/degradatiewedstrijden afgewend. ,,Dat we in die situatie terecht zijn gekomen, hebben we ook aan onszelf te danken,’’ trok Jim van der Krogt het boetekleed aan.

Hij was dan wel belangrijk met een assist en een treffer, Van der Krogt speelde net als bijna geheel Voorschoten, een beroerde wedstrijd. De druk om ploegen als RCL, WW-HEDW en BVCB voor te moeten blijven leek zelfs tegen Aalsmeer voor bibberende beentjes te zorgen. ,,Ze waren stikzenuwachtig,’’ glimlachte trainer Marcel de Hoogt na afloop wat minzaam. ,,Ze wilden met 100 kilometer per uur de bal naar voren jagen en liepen als een kip zonder kop te voetballen.’’

Uitgezonderd de eigenlijk geblesseerde maar gedreven Wouter Pen en misschien ook Sunny Sidal bleef Voorschoten onder de maat.

Wellicht roken de spelers uit Aalsmeer de twijfel bij de tegenstander en gaven zij met Michel Vos (afgeketst schot) en Peter Neuvel (teenlengte tekort) niet mis te verstane waarschuwingen af. Waarna gestuntel in de Voorschotense defensie bij een hoekschop van Nick Duijn de slimme Neuvel de kans bood om de 1-1 binnen te schieten.

Toch had Constancia Voorschoten nog voor rust lucht kunnen bezorgen, maar hij ramde de bal in de korte hoek op de paal. Ook Qendrim Gashi kreeg een dot van een kans maar hij trapte van dichtbij de bal vallend in de handen van doelman Ray Smidt. In plaats daarvan kwam Aalsmeer door invaller Mark Ruessink en Voorschotens knoeiwerk op 1-2 en leek Voorschoten op weg naar het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Toen liet Van der Krogt zich plots zien. Met twee vrije trappen maakte hij het verschil. Eerst bediende hij Gashi en in de extra tijd maakte hij zelf de winnende.

Aanvoerder Kasper Michel had vooraf niet verwacht dat zijn ploeg in de gevarenzone terecht zou komen. ,,Vorig jaar werden we nog vijfde. Dan verwacht je niet dat daarna tegen degradatie moet spelen.’’ Dat rekende hij zichzelf maar ook zijn ploeg zwaar aan. ,,Het verantwoordelijkheidsgevoel mag beter.’’ Het gebrek daaraan kwam in de laatste vijf duels pijnlijk bovendrijven. Voorschoten speelde tegen vier van de onderste ploegen en won daar uiteindelijk maar één wedstrijd van. Met dank aan goudhaantje Van der Krogt, die zichzelf net op tijd wat oppoetste, en waarmee de afsluiting van het seizoen toch een voorzichtige glans kreeg.

Voorschoten ’97: Van der Post; Verlaan, Guijt, Michel, Dihal; Gashi, Van der Krogt, Jouby (59. Blazquez); Diets (65. Knijnenburg), Constancia, Pen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.