Onbekende man kruipt bij Leidse studente in bed

Leiden

Een onbekende man is zondagochtend in het bed gekropen van een vrouw in een studentenhuis aan het Pelikaanhof in Leiden.

De studente lag te slapen, toen zij merkte dat de deur van haar kamer openging. Een onbekende man, gekleed in enkel een onderbroek, mompelde iets in een vreemde taal en kroop vervolgens bij haar in bed. Toen zij uit bed sprong, nam de man haar plek over, trok de dekens over zich heen en viel in slaap.

De studente heeft de politie gebeld en vervolgens met huisgenoten geprobeerd de indringer wakker te maken. Prikken, duwen en een beker water in zijn gezicht werkte niet; de man bleef slapen.

Toen de politie arriveerde, lag de man nog steeds te slapen. Agenten hebben hem uiteindelijk wakker weten te krijgen door middel van pijnprikkels. Toen de man ontwaakt was, viel er niet met hem te praten. Ook zijn kleren waren nergens te vinden.

De man is aangehouden voor huisvredebreuk. Aangekomen in zijn cel, trok hij de dekens over zich heen en volgens een dienstdoende agent was hij binnen tien seconden weer vertrokken.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.