Nieuwe activiteiten tijdens de feestweek van Rijnsburg

Marlies Vording
Rijnsburg

Van ’cola schuiven’ tot een darttoernooi en een historische stadswandeling. De Oranjevereniging heeft ook dit jaar hard gewerkt aan een breed scala aan activiteiten voor de Rijnsburgse feestweek.

De festiviteiten hebben plaats van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 13 augustus. Naast een aantal vaste onderdelen, staan er voor deze editie weer nieuwe activiteiten op het programma.

Voor volwassenen is er dit jaar opnieuw het ’levend bierpul schuiven’. ,,Vorig jaar deden we dat voor het eerst en het was een succes’’, zegt secretaris Petra Westra tevreden. ,,We hebben voor deze editie een extra element aan de wedstrijd toegevoegd, zodat het nog leuker wordt om naar het spel te kijken.’’ Wat die verandering precies inhoudt, blijft nog even geheim.

Ook is dit keer aan de jeugd gedacht met een speciale ’alcoholvrije’ variant, het ’cola schuiven’. ,,Kinderen wilden ook graag meedoen, maar mogen natuurlijk geen drank’’, licht ze toe. ,,Daarom hebben we een paar kleine aanpassingen gedaan. In plaats van bier krijgen de winnaars cola en de tonnen waar ze in zitten, zijn kleiner.’’

Nieuw is de historische rondwandelingen door het centrum van Rijnsburg. Een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg loopt mee en vertelt over het verleden van het dorp.

Tonnetje steken

Een echte publiekstrekker is volgens Westra het ’tonnetje steken’. ,,In de variant die wij spelen, zitten twee mensen met de ruggen tegen elkaar’’, zegt ze lachend. ,,De tribunes zitten iedere keer weer vol. Wie wordt nat en pakt de ring? Het spel zorgt altijd voor veel hilariteit.’’

Op www.ovrijnsburg.nl is het volledige programma van de feestweek in Rijnsburg te vinden. De Flower Parade van bloemenveiling FloraHolland is op zaterdag 13 augustus om 13.00 uur. Het thema is dit jaar ’Best of Holland’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.